Ιστορία

Η ταράτσα του Cine Paris διαθέτει την συγκλονιστικότερη θέα κινηματογράφου προς στην Ακρόπολη

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου ήταν ενός έλληνα κομμωτή ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εξαιτίας αυτού το ονόμασε Paris. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 χτίζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. Στα τέλη του '60 όμως εξαιτίας της κρίσης των θερινών κινηματογράφων κλείνει.

Το 1986 ανοίγει ξανά, με νέο ιδιοκτήτη πλέον, και λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην πιό όμορφη και γραφική γειτονιά της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Στην είσοδο του Cine Paris, στο ισόγειο, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πωλητήρια κινηματογραφικών αφισών, κάτι που σε βοηθά κιόλας να περνάς την ώρα σου περιμένοντας ν’ αρχίσει η παράσταση.

Το ανέβασμα στον δεύτερο όροφο με τις σκάλες δεν το καταλαβαίνεις, γιατί σε συντροφεύουν οι καλαίσθητες φωτογραφίες με τους ιστορικούς πρωταγωνιστές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Κι όταν ανεβείς στην ταράτσα η θέα σε αποζημιώνει, γιατί αποκαλύπτεται υπέροχα απέναντί σου φωτισμένος ο Ιερός Βράχος. Εκεί έχεις επιλογή να δεις το έργο από την πλατεία μαζί με τους πολλούς, από τον εξώστη με λιγότερους ή στα μικρά μπαλκονάκια για πολύ prive καταστάσεις

Στο μπαρ υπάρχουν δεκάδες ετικέτες ουίσκι και μια μεγάλη λίστα με μπίρες. Στα εδέσματα, ελληνικές τυρόπιττες και πίτσες, αλλά και hot-dogs και natsos. Δεν λείπουν τα φρέσκα ποπ-κορν, τα παγωτά και οι γρανίτες.